actie van de Global Goals Gemeente een succes!

In de fairtrade week (27 oktober- 4 november) organiseerde de GGGwerkgroep Ten Boer oa. een actie waarbij 5 fairtrade logo's op een spaarkaart geplakt moesten worden. Een volgeplakte kaart gaf het recht op een grote reep Tony Chocolonely. Bij de wereldwinkel werden 73 repen uitgedeeld.

De Global Goals zijn de zeventien afspraken die de Verenigde Naties in 2015 maakten met als doel armoede, klimaatverandering en ongelijkheid de wereld uit te helpen.

Eindelijk......

Eindelijk hangt ons gevelbord boven de winkel aan het Koopmansplein! Gratis geplaatst door Onderhoudsbedrijf A.P.Leistra uit Aduard.

Zoek je een uitdaging? Kom ons team versterken!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwillige verkoopmedewerkers voor onze winkel GO4FAIR. Van de medewerkers wordt verwacht dat zij - na een inwerkperiode - zelfstandig in de winkel kunnen werken, dat zij zich verdiepen in het fairtrade concept en in de achtergrond van de producten die in de winkel worden verkocht. Als medewerker werk je een dagdeel per week/ twee weken, dat kan van 9.30 - 13.30 uur of van 13.30 - 17.00 uur. Een en ander gaat in goed overleg.

Wij bieden je een cursus 'werken in de wereldwinkel', een leuk team om in te werken. Er zijn altijd extra taken die verdeeld moeten worden, ook dat gaat in goed overleg.

Kom eens langs, oriënteer je en vraag informatie!


Like ons op Faceboek!

Wereldwinkel GO4FAIR is nu te vinden op Facebook. Ook daar plaatsen we onze aanbiedingen en nieuwtjes. Hou ons goed in de gaten, dan mis je niks!  

Deel het met je vrienden: EERLIJK DELEN, NET ALS FAIRTRADE!

Wij zijn goed voor de aarde!

Met deze quote besteedde CBS De Fontein in maart een week lang aandacht aan mens en milieu. Elke groep met een eigen programma en op eigen niveau: zwerfvuil, biologische landbouw, fairtrade en duurzame energie.

Groep 5 en 6 hadden 'fairtrade' als thema. Ze werden ontvangen in de raadszaal, waar het besluit genomen was om fairtrade gemeente te worden. Na uitleg over fairtrade en wat filmpjes over fairtrade producten werd een succesvol bezoek aan de wereldwinkel gebracht. De week werd afgesloten met een markt op school, waar de wereldwinkel ook een kraam had. Enkele leerlingen van groep 6 hielpen mee met de verkoop van fairtrade producten.  Ook werd er luidkeels chocoladehagelslag verkocht. De opbrengst van de fairtrade hagelslag kwam ten goede aan de school.

Wat is fairtrade, wat is een wereldwinkel en hoe werkt het?

Graag willen wij voorlichting en informatie geven over wie wij zijn en wat we doen. Dit kan bij jullie op school of op een bijeenkomst elders, wij nemen dan producten mee om te laten zien en proeven. Een bezoek aan de wereldwinkel is leuker. Wij kunnen dit combineren met voorlichting elders in het pand waar de winkel gehuisvest is. Via de winkel kan contact gelegd worden.

Wij vinden het ook zinvol om op (lokale) markten ons te presenteren. Wij hebben enthousiaste medewerkers die graag komen om onze 'net-even-anders' producten te verkopen aan een publiek die onze winkel misschien nog niet gevonden heeft. 

Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap biedt praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is.

Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht verder te gaan. Bovendien draagt Gered Gereedschap, via het recyclen van gereedschap en arbeidsparticipatie, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland.

Wij zamelen het gereedschap in en zorgen dat het in de werkplaats in Groningen komt.

help ons de Stichting Baby Hope helpen!

Wij zamelen niet-gebruikt kraammateriaal in voor de Stichting Baby Hope. Deze organisatie ondersteunt 15 projecten in 12 landen in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat er minder sterfte is in het kraambed.

Wij willen je medewerking belonen: je ontvangt een klein knuffeltje als je de overgebleven materialen komt brengen in onze winkel.