UIT-FAIR-KOOP

De afgelopen weken hebben tal van verrassende fairtrade cadeaus uit onze winkel dankzij de UIT-FAIR-KOOP, een nieuwe bestemming gevonden.  Nog niet alles is weg, bovendien gaan we er af en toe iets nieuws bij zetten. Daarom hebben we besloten nog een tijdje door te gaan en hebben in de winkel een UIT-FAIR-KOOPhoek ingericht. De opruiming geldt alleen hier in Ten Boer,  want de makers van alle producten verdienen gewoon een fairtrade loon. Bezoek snel onze wereldwinkel en laat je verrassen door het assortiment in onze UIT-FAIR-KOOPhoek!

En..........op=op en weg=weg!

inzamelactie wereldarmoededag succesvol

De gemeentelijke Millenniumwerkgroep Ten Boer zamelde vrijdag 17 oktober, op Wereldarmoededag, levensmiddelen in voor de Voedselbank Groningen. De Ten Boerster actie werd op drie plaatsen gehouden: bij de supermarkten Plus en COOP en bij de WERELDWINKEL. Vrijwilligers van de werkgroep, de twee wethouders van Ten Boer en enkele gemeenteraadsleden deden hun uiterste best bezoekers van de deelnemende winkels te informeren en te verleiden nuttige inkopen te doen. Het resultaat was uiterst bevredigend: meer dan 40 kratten werden gevuld met diverse houdbare levensmiddelen, luiers, tandpasta, zeep en dergelijke. Het winkelend publiek toonde echte belangstelling voor de armoedeproblematiek en gaf met gulle hand.

Zaterdag werden de volle kratten overhandigd aan vertegenwoordigers van de Voedselbank Groningen. Zie ook www.voedselbank-groningen.nl/nieuws

Gemeente Ten Boer opnieuw FAIRTRADE GEMEENTE!

In juli kwam het bericht dat de gemeente Ten Boer de titel FAIRTRADE GEMEENTE heeft geprolongeerd! Het jury-rapport is zeer gunstig. Wereldwinkel GO4FAIR heeft daar samen met de andere deelnemers een bijdrage aan geleverd. We willen dit heuglijk feit dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Kom in onze winkel, boordevol met fairtrade producten, aan de Hendrik Westerstraat, raad het gewicht van het stenen beeld 'Proud Lady' uit Zimbabwe. Wie het raadt of er het dichtst bij zit, mag het beeld meenemen.

De 'Trotse Dames' van Aaron Kapembeza! Hij gebruikt hiervoor Black Springstone en Opal.

U kunt de hele maand september meedoen!