Voorlichting

Wij zijn graag bereid om voorlichting c.q. informatie te geven over wie wij zijn en wat we doen. Dit kan op locatie (er worden dan producten meegenomen), maar ook in ons pand (groep tot ca. 12 personen) in combinatie met een bezoek aan de winkel. Via de winkel kan een afspraak gemaakt met Janet.

Steun aan andere organisaties

In het verlengde van onze doelstelling om hulp te bieden in ontwikkelingslanden is onze winkel ook inzamelpunt voor jouw oudeBRILLEN, GEREEDSCHAPPEN en RESTANTEN KRAAMPAKKETTEN.

Daarmee steun je:

Madat Nepal, voor meer informatie www.madatnepal.nl

Gered Gereedschap, voor meer informatie www.geredgereedschapgroningen.nl

Stichting Baby Hope, voor meer informatie www.stichtingbabyhope.org

 

Restanten kraampakketten

 

Brillen

Breng je oude en gebruikte brillen naar de winkel voor hergebruik in landen als Ghana, Zimbabwe, Congo, Suriname en Sri Lanka. Het gaat niet alleen om "gewone" brillen, maar ook om leesbrillen, zonnebrillen en kinderbrillen.

Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap biedt praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is.

Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, AziĆ« en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht verder te gaan. Bovendien draagt Gered Gereedschap, via het recyclen van gereedschap en arbeidsparticipatie, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland.

Wij zamelen het gereedschap in en zorgen dat het in de werkplaats in Groningen komt.