Verkoop Vlisco stoffen in pop up store van Wereldwinkel Appingedam

Afrikaanse stoffen in de prachtigste kleuren en motieven zijn tijdelijk te koop in Wereldwinkel Appingedam.

Klanten van de Wereldwinkel kunnen zich laten inspireren door deze Afrikaanse stoffen voor fleurige zomerkleding, maar bijvoorbeeld ook voor tafellakens, kussenovertrekken en quilts.

Wat bijna niemand weet, is dat deze Afrikaanse stoffen al 150 jaar door een Nederlands bedrijf worden geproduceerd, namelijk Vlisco in Helmond.

De stoffen hebben ruime afmetingen en niet voor niets: Afrikaanse vrouwen maken er complete outfits mee, van rok of jurk en jasje tot hoofddoek. Maar er zijn ook coupons te koop.

Ook westerse ontwerpers hebben de Afrikaanse kleuren en motieven ontdekt. Zo ontwierp Lady Africa (Den Haag) kleding van Vlisco-stof voor koningin Maxima.

Voor de verkoop van deze stoffen is tijdelijk een winkel ingericht in het hoekpand Oude Kerkstraat-Dijkstraat. Eigenaar De Zwaan stelt de Wereldwinkel het pand ter beschikking – een ideaal samengaan van ondernemende buren. Deze pop up storegaat open tijdens de Voorjaarsmarkt op woensdag 19 april en is daarna elke vrijdag en zaterdag open – tot 1 juli. 

29 Oktober Fair Trade Markt bij Lunchcafé Aan Tafel

Op 29 Oktober organiseren Wereldwinkel Appingedam en Lunchcafé Aan Tafel een Fair Trade markt.
Van 10:00 tot 18:00 uur is er op het Terras van lunchcafé Aan Tafel van alles te proeven, te zien, te leren en te koop. 
Profiteer ook van allerlei spectaculaire aanbiedingen!
Kom langs en neem je vrienden en familie gezellig mee.

Fair trade week 2016

Omdat het deze week fair trade week is met als thema koffie, heeft Wereldwinkel Appingedam deze week geweldige kortingsacties op alle soorten koffie in de winkel.
En aanstaande zaterdag, op wereld fair trade dag, schenken we ook koffie in de winkel. Kom jij ook?

8 maart: internationale Vrouwendag met als thema.... Sisterhood

Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag.
Internationale Vrouwendag stond en staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld.
De viering ervan vindt vaak plaats rond een specefiek thema, het thema van 2016 is Sisterhood.
Met dit thema in gedachten hebben we prachtige bronzen en stenen beelden ingekocht.
Ook hebben we leuke broches met 2 vrouwelijke gelukspoppetjes die je kunt dragen op 8 maart om te laten zien dat we samen sterk staan.

Koffie proeverij tijdens het Bie Daip Shantyfestival op 29 augustus

Tijdens het Bie Daip shantyfestival op zaterdag 29 augustus gaan wij nogmaals koffie schenken. En dan specifiek de koffiecapsules Lungo en Espresso van Café de Origen. Deze koffie is een romige, volle koffie en beschikt over een prachtige balans van aroma’s en bitters. De aroma’s die u zal proeven zijn hazelnoot, karamel en melkchocolade. Een fantastisch zachte en lange afdronk maken deze koffie dan ook helemaal compleet.(Intensiteit 8).
Iedere consumentenverpakking bevat 15 capsules en zijn 100% Nespresso® compatible.

9 mei 2015 Wereld Fair Trade Dag

De Wereld Fair Trade Dag is een initiatief van de World Fair Trade Organisation (WFTO) die elk jaar plaats vindt op de tweede zaterdag in mei. Het is een inclusief wereldwijd festival van evenementen waar Fair Trade wordt gevierd als een concrete bijdrage aan de strijd tegen armoede en uitbuiting, de klimaatverandering en de economische crisis die de grootste impact hebben op de leefomgeving van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. De economische crisis bevestigd de noodzaak van een eerlijke en duurzame economie, lokaal en wereldwijd. De Fair Trade handel is er om de meest kwetsbaren te ondersteunen door middel van het ontwikkelen van kansen voor kleine en achtergestelde producenten. Miljoenen producenten en handelaars, ondernemers en beleidsmakers, ondersteunende organisaties en vrijwilligers hebben bijgedragen aan de forse groei van Fair Trade wereldwijd. 

Wereldwinkel Appingedam steunt Vastenproject 2015

Gedurende de Veertigdagentijd worden er in de Josephkerk van Delfzijl na de zondagviering koffie, thee, chocolade en producten uit Sri Lanka verkocht. Dit om het vastenproject 'Setik' ter verbetering van de leefomstandigheden van de Singalezen en de Tamils op Sri Lanka te ondersteunen. Zie ook: www.lankakamai.nl  of  www.foundationofgoodness.nl 

25 jaar Wereldwinkel Appingedam

In 2014 vierde de wereldwinkel van Appingedam zijn 25-jarig jubileum. Een vertrouwd adres voor eerlijke koffie en thee, voor wijn en vruchtensap. Een cadeau van de wereldwinkel is leuk om te geven, fijn om te krijgen! De kunstnijverheid is vaak echte kunst, en veel voorwerpen zijn uniek. 

Samenwerking met bibliotheek

In 2014 waren medewerkers van Wereldwinkel Appingedam een aantal keren te vinden in de Bibliotheek van Delfzijl. Er bestaan plannen om in 2015 met enige regelmaat met producten van Wereldwinkel Appingedam naar de bibliotheek te komen. Zowel de bibliotheek als de wereldwinkel hebben het publiek iets te bieden. Hoe en of dit verder vorm gaat krijgen wordt onderzocht.  

Wereldwinkel Appingedam steunt ActionAid

Tijdens het jubileumjaar 2014 heeft Wereldwinkel Appingedam ActionAid gesteund.

ActionAid helpt mensen in ontwikkelingslanden om op te komen voor hun rechten. Wat voor rechten, denk je dan... wel, dan bedoelen we recht op eten en drinken, voor ons zo gewoon. Recht op onderwijs. Recht op inspraak in belangrijke of ingrijpende beslissingen, die je leven kunnen beïnvloeden. Ook noodhulp en rechtvaardigheid staan hoog in het vaandel bij ActionAid.

Wereldwinkel Appingedam concentreert zich op de vrouwenrechten: gelijke behandeling en bescherming van vrouwen, en dan vooral in Mali.

klik voor meer info over ActionAid op het plaatje.