De Wereldwinkel. De leukste cadeauwinkel van Appingedam!

Facebook

Wereldwinkel Appingedam is nu ook te vinden op Facebook!

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe producten, speciale aanbiedingen, gewijzigde openingstijden en nog veel meer.

Deel ons op Facebook en breng Fair Trade onder de aandacht bij je vrienden.

https://www.facebook.com/WereldwinkelAppingedam

 

Gezocht: Winkelmedewerker

Wij zoeken vrijwilligers voor onze gezellige fairtrade cadeauwinkel met een leuk team van ca. 25 vrijwilligers om bij te dragen aan eerlijke handel door verkoop van fairtrade producten.

Taken en werkzaamheden:
klanten adviseren en informeren, aankopen zorgvuldig inpakken, en kassa bedienen.

Vaardigheden en kwaliteiten:
Klantvriendelijk en communicatief zijn.
Kunnen samenwerken .
Onderschrijven doel en visie wereldwinkel.
Minimaal een dagdeel per week beschikbaar.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?
Contact met bewust kopende klanten. 
Je levert een bijdrage aan eerlijke handel.
Je verkoopt originele producten uit de hele wereld. 
Je maakt deel uit van een gemotiveerd team van ca. 25 vrijwilligers

Aanvullende opmerkingen:
Na verloop van tijd zou je een extra taak op je kunnen nemen.

Heb je interesse of wil je meer informatie kom dan eens langs bij Wereldwinkel Appingedam (Dijkstraat 19 in Appingedam) of neem contact op met onze vrijwilligers coördinator.
Joke Timmerman.
Tel: 0596-627253 / 06-55517003
Email: hjtimmerman(Verberg dit)@home.nl

 

Op Zoek Naar Iets Speciaals

Wil je een verrassingspakket samenstellen voor je relatie? Nou dat kan.                                                            
Wij bij Wereldwinkel Appingedam nemen de tijd voor je!

Maak een afspraak via: wwappingedam(Verberg dit)@gmail.com.
Zeker als je een origineel pakket wilt, bijvoorbeeld bij een jubileum, een (kroon)verjaardag of gewoon voor jezelf.

Je kunt ook een schaal Fair Trade laten opmaken, of een mooie mand: leuk om te geven, fijn om te krijgen.

 

 

 

Informatie?

Het kan gebeuren dat je in de winkel iets tegenkomt waar je iets speciaals over wilt weten, schroom dan niet, stel je vraag. Onze verkoopmedewerkers geven je graag advies en kunnen je vraag (bijna) altijd beantwoorden. En als er niet direct een antwoord is dan wordt het voor je opgezocht. Waar is dit van gemaakt, waar komt het vandaan? Vaak leuk om te weten, zeker als je voor iemand een cadeau koopt.

 

Punten Sparen Met Je Beleef Stad Appingedam Pas

Wist je dat je jouw Beleef Appingedam Stadspas na een aankoop ook bij ons kunt scannen?
Je kunt dus ook bij Wereldwinkel Appingedam punten sparen.
De scan tablet staat naast de kassa. 

 

 

 

 

Inzamelpunt Voor Stichting Baby Hope

Wereldwinkel Appingedam is nu samen met Wereldwinkel Loppersum en Wereldwinkel Ten Boer een inzamelpunt voor Stichting Baby Hope. Je kunt dus niet gebruikte spullen uit kraampakketten bij ons inleveren.

Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.

Stichting Baby Hope is medio 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien. Baby Hope is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 320 inzamelingspunten door heel Nederland. Daarmee ondersteunt de stichting maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen!

Baby Hope wil moeder- en kindsterfte terugdringen
Stichting Baby Hope heeft zich ten doel gesteld de verloskundige voorzieningen in buitenlandse ziekenhuizen te verbeteren. Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is in veel landen immers hoog. Het verminderen van moeder- en kindsterfte is niet voor niets opgenomen in de millennium doelstellingen die wereldwijd aandacht krijgen. Dit willen wij realiseren door het inzamelen van ongebruikte materialen uit Nederlandse kraampakketten. In de praktijk blijkt namelijk dat vaak maar een klein deel van het door de zorgverzekeraar ter beschikking gestelde kraampakket wordt gebruikt. Het restant wordt na verloop van tijd weggegooid, terwijl het een basis kan zijn voor betere hygiëne tijdens bevallingen in ontwikkelingslanden. Het kan de levens van andere baby’s en kraamvrouwen redden!

Om kraamvrouwen en baby’s in ontwikkelingslanden zo goed mogelijk te kunnen helpen, sluiten we aan bij betrouwbare projecten van andere organisaties. Deze hulpverleningsorganisaties moeten aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten ze onafhankelijk en lokaal opereren, zodat zeker is dat de materialen op de juiste plaats van bestemming terecht komen. Ook dient er betrokkenheid te zijn van lokale organisaties, zodat er draagvlak vanuit de lokale bevolking is en we zeker kunnen zijn van continuïteit. Ook willen we graag de garantie dat de materialen goed gebruikt worden; daarom vragen we de hulpverleningsorganisaties ook voorlichting te geven. Ons logo drukt uit waar we voor staan; het is op te vatten als een baby die schreeuwt om aandacht, als een zwangere vrouw en als de wereldbol met de dampkring erom heen.

www.stichtingbabyhope.org

Inzamelpunt Voor Stichting Gered Gereedschap

Wereldwinkel Appingedam is een officieel inzamelpunt voor Stichting Gered Gereedschap.

Op 26 juli 1982 is Stichting Gered Gereedschap opgericht in de achtertuin van Laura Dols in Amsterdam. Haar inspiratiebron was het twee jaar jonge Tools for Reliance uit Engeland. Onder leiding van Laura Dols besluit een klein groepje wereldverbeteraars ook in Nederland gereedschap in te zamelen voor startende ondernemers in ontwikkelingslanden.

De formule slaat aan. Inmiddels verscheept Gered Gereedschap jaarlijks gemiddeld 8 containers gereedschap. Het aantal werkplaatsen is door de jaren heen ook gegroeid. Er zijn nu ruim 30 werkplaatsen verspreid door heel Nederland. Het concept van Gered Gereedschap spreekt grote groepen betrokken doeners aan. Er zijn ongeveer 500 vrijwilligers actief en het zijn deze vrijwilligers die Gered Gereedschap tot een succes maken.

De stichting is gegroeid en geprofessionaliseerd, maar de missie en het doel zijn niet veranderd. Door de opgebouwde kennis en ervaring en het enthousiasme van de medewerkers en vrijwilligers worden nu jaarlijks maar liefst 100.000 stuks gereedschap verscheept naar ontwikkelingslanden.

Het werk van Gered Gereedschap begint met de concrete aanvragen voor gereedschap van scholen en ontwikkelingsorganisaties in Afrika, Azië of Zuid-Amerika. 

Gered Gereedschap verzamelt het benodigde gereedschap via de diverse inzamelpunten en knapt dit op. Dit gebeurt in één van de werkplaatsen die het project geheel of gedeeltelijk ‘adopteren’.  De vrijwilligers van Gered Gereedschap weten op deze manier precies voor wie zij zich inzetten.

Vanuit de verschillende werkplaatsen wordt het gerecycelede gereedschap verzamelt in zeecontainers en verscheept naar de eindbestemming. Met hulp van particuliere donaties, bedrijfssponsering en fondswerving voorziet Gered Gereedschap in de verschepingskosten. De aanvragende organisaties nemen, via een centrale ontvangende partij, zelf de verantwoordelijkheid voor de douane-invoer en het transport van haven naar eindbestemming.

geredgereedschap.nl

Inzamelpunt Mobiele Telefoons Voor Terre Des Hommes

Bij Wereldwinkel Appingedam kunt u nu uw oude mobieltjes inleveren. Wij zorgen dat ze bij Terre Des Hommes terecht komen.

Veel oude telefoons komen nog prima in aanmerking voor een tweede leven in een ontwikkelingsland, waar de mobiele telefonie sterk in opkomst is. 
Daarom zijn we blij als u, uw bedrijf of uw vereniging uw oude mobiele telefoons voor dit doel wilt schenken aan Terre des Hommes.

Met uw oude mobiel draagt u bij aan de sociale en economische ontwikkeling van ontwikkelingslanden. De oudere toestellen worden op een verantwoorde manier gerecycled. Voor elk ingeleverd mobieltje ontvangt Terre des Hommes een bijdrage die geheel ten goede komt aan onze kinderhulpprojecten. Zo helpt u op 3 manieren met uw oude mobiel!

www.terredeshommes.nl

 

Openingstijden en contact

openingstijden:

maandag        13.30 - 17.00 uur

dinsdag           10:00 - 17.00 uur

woensdag       10:00 - 17.00 uur

donderdag      10:00 - 17.00 uur

vrijdag              10:00 - 17.00 uur

zaterdag           10:00 - 17.00 uur

 

contact:

Wereldwinkel Appingedam

Dijkstraat 19

9901 AM Appingedam

tel. 0596-623443

IBAN NL40RABO0383007909

e-mail wwappingedam(Verberg dit)@gmail.com

www.wereldwinkelgroningerland.nl

www.facebook.com/WereldwinkelAppingedam