Uitslag schaduwbomen actie: 3000 bomen!

Wat hebben we veel zon gehad deze zomer. Niet alleen hier, maar ook in Ghana en Ivoorkust schijnt ie volop. Dat is niet zo goed voor de cacaobomen, die van oudsher in de onderste lagen van het regenwoud groeiden. Daarom is Tony's begonnen met een schaduwbomen-project. Zie hiervoor op de homepage in het archief 'mei 2018'. Tot eind augustus zijn 10710 repen verkocht. Dit staat gelijk aan 1071 bomen. Omdat er in de warme zomer minder chocolade is verkocht heeft Barbosa Fairtrade het aantal bomen verhoogd naar 1500. De foundation heeft dit verdubbeld naar 3000 bomen. Daarmee kunnen tientallen boeren geholpen worden hun plantages te verbeteren, samen goed voor ongeveer 37.500 kilo cacaobonen.

 

 

Negatieve publiciteit rondom cadeaubonnen van de wereldwinkel.

Beste klant
Heb je de afgelopen tijd iets gelezen of gehoord over de cadeaubonnen van de wereldwinkels die niet meer geldig zouden zijn?

We hebben in Nederland twee soorten wereldwinkelcadeaubonnen. De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland (donkerblauw) waartoe Wereldwinkel Appingedam, Loppersum en Ten Boer behoren en de cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen (verschillende kleuren).

De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen is nu in problemen. Dit betekent dat de cadeaubonnen van deze Stichting niet meer inwisselbaar zijn bij wereldwinkels.
Sinds enkele jaren accepteren wij deze bonnen niet meer.
De blauwe cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland blijven hun waarde behouden, deze zijn 100% gegarandeerd. Wij verkopen en accepteren deze bonnen.

Vijf jaar geleden zijn wij overgestapt naar de nieuwe landelijke organisatie “Wereldwinkels Nederland” omdat wij ons niet konden vinden in het beleid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels waar de Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen een onderdeel van is.

WIST U DAT?

Wist u dat winkeliers vanaf 1 januari 2016 hun klanten geen gratis plastic tas meer mogen meegeven? Indien de klant toch een plastic tas wil hebben, dan moet daar een vergoeding voor gevraagd worden.

Het doel van deze maatregel is:

  • het verminderen van verspillen van grondstoffen;
  • het terugdringen van zwerfvuil;
  • het bewustzijn van de consument vergroten;
  • het stimuleren van duurzaam gedrag, zoals  het hergebruik van de plastic tas.

Een plastic tas mag wel gratis worden verstrekt met het oog op:

  • hygiëne
  • tegengaan van voedselverspilling
  • taxfree shoppen