KOFFIE VERKEERD? OF JUIST GOED!

Variërend op een bekende spreuk kunnen we zeggen: ‘Koffie moet zijn als een man: goed, sterk, en warm’. Maar wat is ‘goed’ als het om koffie gaat? Daarom willen we hier aandacht besteden aan de koffieboeren in Peru, Honduras en Ethiopië: zij leveren ons de koffie, waar we in onze westerse wereld niet meer zonder kunnen (op de fervente theedrinker na).

In onze wereldwinkels verkopen we CafédeOrigen. Dit is kwaliteitskoffie geproduceerd door kleine  boeren. De koffie groeit onder andere op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. De drie coöperaties waarbij CafédeOrigen inkoopt hebben samen een totaal van 31.600 leden. Deze leden zijn kleine koffieboeren, vaak families, die in bosrijke gebieden wonen en daar op duurzame wijze de bonen telen.  CafédeOrigen zet zich in om voor deze producenten de directe toegang tot de Nederlandse markt te vergroten. De organisatie koopt de koffie rechtstreeks in bij de aangesloten producenten en betaalt hen een goede prijs die ze in staat stelt hun kosten te dekken en te investeren in hun leefomgeving.

De koffie wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders, één van de pioniers op het gebied van Max Havelaar koffie. Een melange van 80-90% Arabicabonen zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak.  CafédeOrigen wordt uitsluitend verpakt in aluminiumvrije folie. Hierdoor blijft er minder restmateriaal over dat verwerkt moet worden, dit scheelt voor het milieu. De verpakking kan zelfs bij het gescheiden plastic afval.

CafedeOrigen is verkrijgbaar in diverse varianten voor consument en grootverbruik, als snelfiltermaling, koffiepads en bonen. En….ook de capsules! De koffie in de wereldwinkel is fairtrade. Het is koffie waar je met een goed gevoel van kunt genieten!!

Klik op onderstaande plaatsnaam voor aanbiedingen, acties en overige informatie van elke winkel

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!