If you can dream it......you can do it!

Is het geen plaatje deze dromenvanger? Wij kunnen hier helemaal weg bij dromen. En wij zijn niet de enige. We zien steeds meer dat de dromenvanger zich een weg baant naar de Nederlandse huis- en slaapkamers. Voor het raam of op de muur, het zijn echt blikvangers.

Over de geschiedenis van de dromenvanger is niet zoveel bekend. Er bestaan vele verhalen en legendes. Het bekendste en algemene verhaal is als volgt: oorspronkelijk werd de domenvanger gebruikt door de Sioux- en Ojiba-indianen in Canada en Noord-Amerika. Ze hingen hem boven de slaapplaats om nare dromen en gedachten te vangen en op te lossen in het eerste daglicht. Goede dromen vinden hun weg door het net. Volgens de overlevering is de eerste dromenvanger gemaakt door een Sioux-vrouw wiens kind gekweld werd door nachtmerries. Een medicijnvrouw raadde haar aan een ring te maken van wilgentakken en daarin een levens-web te weven met katoenen draden.

Het web van de dromenvanger kan verschillende vormen hebben. De dromenvangers zijn er allerlei kleuren, maten en diverse uitvoeringen: met suéde, rattan, schelpen, kant, veertjes en kralen. Velen kiezen voor een kleurig exemplaar, maar jonge mensen gaan vaak voor een witte of naturel variant, dit past beter in een modern interieur.

 

Klik op onderstaande plaatsnaam voor aanbiedingen, acties en overige informatie van elke winkel

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!