Fairtrade boodschappenmanden

Wij verkopen manden in verschillende soorten, maten en kleuren.
Allemaal handgemaakt en daarom is geen enkel exemplaar hetzelfde.
Het maken van één mand duurt bijna een hele week! De grashalmen worden eerst gesorteerd, vervolgens gesplitst, opgerold en in de gewenste tinten gekleurd. Een vlechter heeft dan nog gemiddeld drie dagen nodig om de mand te vlechten en de lederen hengsels af te werken.

Een importeur van boodschappenmanden is ‘Teranga’ , het Senegalese lokale woord voor ‘Welkom’ en staat voor de grote gastvrijheid van de Senegalese bevolking. Dit bedrijf is opgericht in 1996 door twee vrouwen, met als doel de bevordering van export en verkoop van handgemaakte producten van kleine kansarme producenten in Senegal, Marokko, Filippijnen en Vietnam. Het assortiment manden valt op door zowel het gebruik van natuurlijke materialen als het gebruik van uitbundige kleuren.
Importeur Gone Arty heeft felgekleurde manden van gevlochten riet met leren handgrepen. Fairtrade handgemaakt in Zimbabwe van naturel en groen gekleurd riet wat door het speciale vlechtwerk een mooi patroon heeft gekregen. Handig formaat om mee te shoppen. De tas heeft een platte bodem en blijft doordat hij stevig is goed staan, ook als er nog niet veel in zit.

Klik op onderstaande plaatsnaam voor aanbiedingen, acties en overige informatie van elke winkel

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!