BAGS FOR LIFE

Ruim zeven jaar duurt de crisis nu al in Syrië. In Jordanië wonen meer dan 1 miljoen Syrische vluchtelingen. Het land bevindt zich daardoor in een ongekende humanitaire crisis, waardoor de openbare diensten en financiële middelen van de staat in het gedrang komen. Het is daarom van groot belang voor de sociale samenhang en economische stabiliteit, dat het voorzien in eigen levensonderhoud wordt bevorderd. Het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië is 'thuis' voor 80.000 vluchtelingen, maar de vrouwen in het kamp hebben, na jaren van ontheemding, nog weinig mogelijkheid om te werken.

Bags for life project: in het Za'atari vluchtelingenkamp zijn maar weinig kansen op werk. Een vijfde van alle huishoudens in het kamp wordt geleid door alleenstaande moeders, terwijl tweederde van hen geen vast inkomen heeft. Bags for life (Lel-Haya in het Arabisch) ondersteunt de meest kansarme vrouwen in het kamp om op een duurzame en respectabele manier een inkomen te verdienen. More Than Shelters (MTS) helpt samen met Oxfam, vrouwen hoe ze tassen kunnen maken van gebruikte UNHCR-tenten. Het resultaat is een modieuze praktische tas, die een verhaal vertel over ontbering, maar ook over moed en hoop. Vooral zorgt het voor een inkomen aan de meest hulpbehoevende families. De eerste resultaten zijn al zichtbaar, tot nu toe zijn al meer dan 300 vrouwen betrokken bij dit project.

More Than Shelters (MTS) is een sociale onderneming, gevestigd in Duitsland. www.morethanshelters.org

Klik op onderstaande plaatsnaam voor aanbiedingen, acties en overige informatie van elke winkel

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!