Assortiment

Modeaccessoires

Creëer een faire look met onze collectie sjaals en sieraden...

ëSieraden
Ambachtelijke gemaakte sieraden vind je in de wereldwinkel. Bijvoorbeeld gemaakt van het zilver uit de zilvermijnen in Mexico. Stuk voor stuk unieke exemplaren, gemaakt volgens eeuwenoude tradities en technieken.
De makers van ringen, oorbellen, kettingen, armbanden laten zich inspireren door symbolen en motieven van eigen cultuur of die van anderen. De sieraden zijn allemaal bijzonder en het assortiment is veelzijdig. De ontwerpen zijn afgestemd op de trends van de Europese markt.

Sjaals
Het uitgebreide assortiment sjaals van de wereldwinkel past bij de heersende modetrend, zeker! Tot een keuze komen zal niet meevallen. Zoveel materialen, zoveel kleuren, dessins en vormen. Een sjaal als sieraad, een sjaal voor behaaglijke warmte, van zijde, katoen of wol. Kom kijken en passen.

 

Veel zijden sjaals komen uit West-Bengalen, in het noordoosten van India. Langs de rivier de Ganges groeit de Moerbeiboom, in die boom legt de zijderups haar eitjes. De cocons waar de rupsen uitkomen worden verzameld en gewassen en in de zon gedroogd. Vrouwen en meisjes wikkelen de zijden draad van de cocon af en spannen hem op klossen. Het weven doen de mannen. Dit is geen eenvoudig werk, het vereist vakmanschap.  De zijden doeken worden bedrukt in Calcutta. Tenslotte wordt het doek  gestoomd , gewassen en gedroogd en gestikt. Om de lappen stof soepel te krijgen worden ze me houten hamers zacht geslagen. Hier wordt de zijde zacht van en komt de typische warme zijdeglans te voorschijn en wees nou eerlijk …  ze zijn mooi hè? De zijden lap is nu klaar om verder te worden verwerkt: de laatste stap is het knippen van de stof in het juiste formaat om er een sierlijke zijden sjaal van te maken.  Kleurrijk en exclusief! Go-4-Fair naar India!

Tassen
Oude spijkerbroeken, binnenbanden van auto's, autogordels, ritssluitingen, gebruikt plastic, het is in de wereldwinkel terug te vinden als......tas! Tassen voor allerlei doeleinden handtas, laptoptas, boodschappentas.