Facebook

Wereldwinkel Loppersum is nu ook te vinden op Facebook!

Like ons op Facebook en blij op de hoogte va nieuwe producten, speciale aanbiedingen, gewijzigde openingstijden en nog veel meer.

Deel ons op Facebook en breng Fairtrade onder de aandacht bij je vrienden. 

Vriendenkaart aanbieding oktober

HERFST: 'T IS TIJD VOOR SOEP!

Wat is er lekkerder dan op een gure dag een kom soep! Deze keer een introductie aanbieding van            twee nieuwe kruidenpasta's als basis voor soep. Ze zijn, net als onze andere kruidenpasta's, bereid zonder kunstmatige toevoegingen.

  • Tom Kha is de klassieke Thaise kippensoep. Een echte oppepper en smaakexplosie met een beetje pit. Toevoeging van kokosmelk maakt het extra romig.
  • Tom Yum is een pittige soep. Meestal bereid met garnalen, maar ook heerlijk met alleen groenten.

Een recept is toegevoegd. Je betaalt voor deze speciale introductie aanbieding slechts € 2,00 voor          twee pakjes. Normale prijs € 1,60 per stuk.

De aanbieding is geldig van vrijdag 6 oktober t/m zaterdag 14 oktober 2017, op vertoon van je Vriendenkaart 2017.

Tony´s limited editons

Ze zijn er weer! Limited editions van Tony's Chocolonely met de smaken: 

melk-rogge-zeezout en wit-stracciatella en melk-stoofpeer hmmmm...

Tassen van jeans uit Indonesie

Deze set tassen worden gemaakt in een klein bedrijfje op het Indonesische eiland Java door Erlin Harliani en vier andere vrouwen, die verkeren in een sociaal en financieel moeilijke positie. Zij leven in een samenleving waar gescheiden vrouwen en weduwen het niet makkelijk hebben. Omdat Erlin zelf ook in deze positie verkeert, heeft zij twee jaar geleden "Garden and Friends" opgericht.

De tassen worden gemaakt van jeans broeken en jassen die niet meer gedragen worden. Erlin heeft een netwerk van inzamelingspunten bij universiteiten in de grote Indonesische steden Jakarta, Bandung en Yogyakarta. De stukken jeans en labels worden uitgesneden en verwerkt tot tassen. Door samenwerking met Wisnu (importeur waar wereldwinkels bij inkopen) hoopt zij de medewerkers een beter perspectief te kunnen bieden en eventueel, op termijn, te kunnen uitbreiden.

Muskietennet tasjes

Om het gebruik van plastic tasjes nog verder af te laten afnemen heeft de Wereldwinkel een leuk alternatief: vrolijk gekleurde tasjes, gemaakt van gerecycled muskietennet. Een heel stuk beter voor het milieu, handig in gebruik en ze zien er gewoon leuk uit. Deze tasjes worden gemaakt door producenten in Bangladesh, die met het recyclen van muskietennetten tot tasjes een leefbaar loon verdienen. Minstens 3 vliegen in één klap dus!

Openingstijden

 

Ma  :                               13.30 – 17.00

Di    : 09.00 – 12.30 / 13.30 – 17.00

Wo  : 09.00 – 12.30 / 13.30 – 17.00

Do   : 09.00 – 12.30 / 13.30 – 17.00

Vr    : 09.30 – 17.00

Za    : 10.00 – 16.00

Adresgegevens

Wereldwinkel Loppersum
Nieuwstraat 4
9919 AZ Loppersum
0596 57 30 75

 

wereldwinkel.loppersum(at)gmail.com

www.wereldwinkelgroningerland.nl

www.facebook.com/wereldwinkelloppersum

 

Winkelcoördinatoren:

Dieneke Ozinga     

Janet Gorter- van Klaarbergen