Kleine boodschapper

De duif staat symbool voor meerdere onderwerpen. Hij staat symbool voor de boodschap (vliegend). De duif staat ook symbool voor  liefde, onschuld, dan zittend afgebeeld in een paartje. Als symbool voor de vrede en verzoening word de duif vliegend afgebeeld met een olijftak. Om de symboliek te versterken gebruiken we de witte duif. Een duif op het dak van een kroeg staat symbool voor onkuis gedrag. Duiven blijven bij elkaar, werken samen, maken geruststellende geluidjes en stralen een soort  relaxte vriendelijkheid uit. De vreedzame en tedere aard die de vogel wordt toegeschreven, maakte hem tot zinnebeeld van zachtmoedigheid en liefde.

Voor de Egyptenaren symboliseerde het dier onschuld, voor de Grieken liefde en voor de Chinezen een lang leven. Bovenal is de duif het symbool van vrede. Ook de olijftak is van oudsher een symbool van verzoening en vrede. Dit komt omdat de langzaam groeiende olijfbomen slechts gedijen in een klimaat van vrede en rust.

In de Bijbel stuurt Noach een duif uit om te verkennen of de aarde weer bewoonbaar is. Wanneer de vogel terugkeert met een olijftakje in zijn snavel, weet Noach dat het goed zit. De twee symbolen die in beeld samenkomen, herkennen we nog altijd feilloos als het ultieme vredesteken.

In de wereldwinkel vind je deze kleine boodschapper.                                                                Een liefdesbriefje, complimentje, uitnodiging, een geheimpje, of zo maar iets….. Schrijf het op een briefje, rol het op en stop het in het buikje van dit stenen of houten postduifje uit Peru en je schenkt iets heel persoonlijks.
Met zijn mooi getekende vleugeltjes is het beslist een gewaardeerde boodschapper.

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!