Je kunt jezelf heel fair de das om doen!

Voor elke outfit vind je in de wereldwinkel wel een passende fairtrade sjaal. Handgemaakt van gerecyclede sari’s of van handgeweven stoffen van comfortabel en prachtig natuurlijke materiaal zoals 100% zijde, viscose, linnen en voor de herfst en winter ook van zachte wol.

De verschillende importeurs kopen de sjaals in. En elke producent heeft een eigen verhaal. Zoals ‘Sjaal met Verhaal’. Het staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met een 35-tal producenten en projecten die allemaal één tot twee keer per jaar bezocht worden. Daar waar in het begin de nadruk op inkoop lag, wordt nu de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten.

Importeur Siddharts Import koopt de sjaals in India De Zari stoles zijn handgeweven sjaals van een mix van katoen, viscose en zijde. De sjaals worden in lange lappen geweven en vervolgens op maat geknipt. Bij het knippen ontrafelen de uiteindes. Deze worden in elkaar gedraaid waardoor er franjes ontstaan, hierdoor zal de sjaal niet verder ontrafelen. De Tikki Stoles worden door onze producent Bright Apparels vervaardigd. De stof bestaat uit 100% viscose en is volledig handgeweven. In de stof zijn soms goudkleurige draden verwerkt voor een extra glimmertje of is er borduurwerk aangebracht. De stola’s zijn in veel verschillende kleuren en dessins beschikbaar. Siddharts Import ondersteunt onderwijsprojecten voor weeskinderen in India.

Voor deze producten is een eerlijke prijs betaald aan de plaatselijke boeren en mensen in de fabrieken. Fairtrade betekent ook dat er in de fabrieken wordt gelet op het verrichten van arbeid onder gezonde en veilige werkomstandigheden en dat er geen sprake is van kinderarbeid.

Door een fairtrade sjaal te kopen help je de mensen die het hebben gemaakt.

 

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!