DE BBQ.......we nodigen je uit!

Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.

Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. Meestal worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.

Bij een zomerse barbecue-avond hoort een mooi gedekte tafel. Je kunt daarvoor terecht bij de Wereldwinkel voor tal van producten en ingrediënten. We geven je wat suggesties mee: de kleurrijke tapasschaaltjes uit Mexico, servetten, snijplank en kaasmes, een sapkan, onze pakken met frisse vruchtensap, een schort maakt het plaatje compleet. En dan smaakmakers voor bijvoorbeeld een BBQ of tapasmaaltijd!
Onze kruidenmolens:
•   peper citrus knoflook
•   zeezout mix chili peper
•   zeezout mix groene kruiden
•   zongedroogde tomaat peper olijf
Sojasaus                                                                                                                                                                                                       
Rijstazijn biologisch
Sweet Chilisaus

                                                                                                                                                                                                                  Met de barbecue- en woksauzen uit de Wereldwinkel geef je de heerlijke hapjes simpel een exotische touch. Vlees, vis of groente: in een oogwenk maak je er een Zuid-Afrikaanse, Tunesische of Oosterse bijzonderheid van. Een wereldmaal met een goed gevoel. Recepten vind je in onze toepasselijke kookboekjes.   We geven je alvast een recept:

BBQ spies met tortilla’s en chutney saus, voor 10 spiesjes. Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten: 1 maïskolf, schoongemaakt; 6 el Olijfolie extra vierge; 2 tl Zeezout mix chili peper;   2 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 kleine courgette; 1 rode ui, in grove stukken; 10 mini hamburgers;  1 kleine zak tortillachips; tomaten chutney saus.

Bereiding: kook de maïskolf in ruim kokend water in 20 minuten gaar. Maak intussen een marinade van de olijfolie, het zeezout en de fijngehakte knoflook. Snijd de courgette in plakken van 1 cm. en voeg ze samen met de rode ui toe aan de marinade. Giet de maïskolf af, snijd hem in plakken van 1 cm. en voeg hem toe aan de marinade. Verhit een barbecue of grillplaat en grill alle groenten in enkele minuten per kant gaar. Bestrijk de hamburgers met de achtergebleven marinade. Grill de hamburgers in 2 minuten per kant mooi bruin en gaar. Maak een toren van maïs, courgette, hamburger en ui en steek het vast met een leuke prikker. Serveer met tortillachips en tomaten chutney saus.                                                

Wijntip: Firefly Merlot, Zuid-Afrika.

It's easy to be fair

De wereldwinkels Appingedam, Loppersum en Ten Boer hebben een verrassend aanbod unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de fairtrade normen.

Bij ons kun je ook terecht voor grootverpakkingen thee en koffie en cadeaupakketten.

Nu heb je de leukste manier ontdekt om iets te veranderen in de wereld.

IT’S SO EASY TO SHOP FAIR!